FAQ

Ik wil huurder worden

Veelgestelde vragen en antwoorden.

Inschrijven voor een woning bij Ampire is geheel gratis. Op zoek naar een woning? Bekijk hier ons aanbod.

Inschrijven voor een bezichtiging doet u door te klikken op de gewenste woning, klik vervolgens op “reageren” en vul de gevraagde gegevens in.  Vervolgens wordt er contact met u opgenomen. Voor meer informatie bekijkt u onze werkwijze.

Ampire Residences berekent geen kosten voor inschrijving en bezichtiging. Wij staan voor een open en transparante dienstverlening. Ampire Residences dient als verhuurmakelaar en daarvoor rekenen wij geen bemiddelingskosten. U moet rekening houden met een borg, deze dient voorafgaand aan de huurperiode betaald te worden.

Er wordt gewerkt met een inloop uur waarin de woning bezichtigd kan worden. Per appartement zijn er vijf potentiële huurders geselecteerd. Wilt u een bezichtiging plannen voor een van onze woningen? Klik dan hier.

Bent u verhindert voor de bezichtiging, meld u dan altijd ruim op tijd af via een mail naar info@ampireresidence.nl

Doorgaans is het niet toegestaan om huisdieren te houden in een woning van Ampire Residences, tenzij hiervoor schriftelijke toestemming voor is gegeven.

Het selectieproces voor een huurwoning van Ampire Residences gaat als volgt. Als u zich als eerst aanmeldt voor een woning, maakt u het meeste kans. Mits u aan de voorwaarden voor die huurwoning voldoet. Dit wordt getoetst voorafgaand aan de bezichtiging. Na de bezichtiging kunnen alle kandidaten hun interesse kenbaar maken. De eerste vijf kandidaten worden vervolgens beoordeeld waaruit een keuze zal volgen. Meer informatie vindt u onder het kopje werkwijze. 

Of huurtoeslag aangevraagd kan worden op een woning hangt af van meerdere regels en u moet voldoen aan verschillende voorwaarden. De hoogte van de huurprijs is één van de belangrijkste factoren. Ieder jaar wordt er een nieuwe huurtoeslaggrens gesteld. De woningen van Ampire Residence worden doorgaans boven de liberalisatiegrens verhuurd waardoor deze niet in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit wordt ook wel de vrije huursector genoemd. Daarnaast is uw financiële situatie ook belangrijk. Om te zien of u aanspraak maakt op huurtoeslag kunt u kijken op de website van de belastingdienst. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wanneer er meerdere mensen geïnteresseerd zijn in een woning, wordt er aan de hand van “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” gehandeld.

U krijgt altijd bericht van ons of u wel of niet bent geselecteerd. Dit bericht ontvangt u via de mail. Als u bent geselecteerd vragen wij om een bevestiging van uw aanwezigheid waarna de bezichtiging definitief wordt ingepland.

Indien u niet bent geselecteerd wordt u automatisch op de wachtlijst voor de betreffende woning geplaatst.

U krijgt altijd bericht van ons of u wel of niet bent geselecteerd als nieuwe huurder. Dit bericht ontvangt u via de mail wanneer u het niet bent geworden en telefonisch wanneer u wel geselecteerd bent. U ontvangt binnen een week na de bezichtiging bericht.

Ik ben huurder

Veelgestelde vragen en antwoorden.

Binnen uw contract staat het telefoonnummer voor spoedmeldingen. 

Via het meldingsformulier kunt u een reparatieverzoek indienen bij Ampire Residence. 

Dit kunt u vinden binnen de brochure.

Compare listings

Compare

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van ons huidig aanbod? Volg ons dan nu op Instagram.

Open chat
Heeft u vragen?
Heeft u een vraag? Deze kunt u hier direct stellen. We proberen zo snel mogelijk te antwoorden.